Heeft u pijn bij het lopen?
Misschien heeft u last van etalagebenen.

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. Patiënten kunnen hierdoor tijdens het lopen klachten ondervinden die we vatten onder de noemer Etalagebenen (Claudicatio Intermittens). Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan. Naar schatting heeft drie procent van 55-plussers last van PAV en veertien procent van 70-plussers. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor PAV.

Na de verwijzing van uw huisarts of specialist komt u bij de gespecialiseerde fysiotherapeut terecht die samen met u een programma opstelt. Het doel van dit programma is om de gevolgen van de etalagebenen zo veel mogelijk terug te dringen zodat u ondanks de klachten toch weer zoveel mogelijk het wandelen kunt oppakken en uitbreiden. Wij adviseren u graag!

Onze praktijk is sinds 2013 aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen Claudicationet) en werkt nauw samen met de specialisten uit het Spaarne Gasthuis en de huisartsen in onze regio.

DIENSTEN

CONTACT

BEL ME TERUG

Laat hier je telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken!